Bobble-fles

Bobble met rood filter

Als je online gaat speuren naar de zin en onzin van het zuiveren van ons kraanwater, kom je een hoop wisselende geluiden tegen. Zo zouden er steeds meer medicijnresten in het water terecht komen en lijkt het Nederlandse kraanwater niet 100% vrij van chloor. Daar staat tegenover dat het feit blijft dat Nederland toch hoog eindigt wat betreft kwaliteit van het kraanwater. Ik kan hier dus moeilijk “de waarheid” gaan verkondigen. Maar onder het motto “baat het niet, dan schaadt het niet” wil ik het toch even hebben over mijn net aangeschafte Bobble-fles.

Dit is een plastic fles met een koolstoffilter waarin je kraanwater nog eens extra kan zuiveren. Onder andere chloor, bacteriën (al wordt niet aangeraden sterk microbiologisch vervuild water te drinken uit je Bobble-fles) en medicijnresten (denk aan het gebruik van Norrit bij medicijnvergiftiging) filtert je Bobble-fles eruit.

Zelf heb ik maat medium. In dit flesje kan 550 ml en het filter moet na 2 maanden vervangen worden, tenzij je binnen 2 maanden al 150 liter eruit hebt gedronken. De oude filter kun je opsturen naar bobble recycling program, Eerste Weteringdwarsstraat 4, 1017 TN Amsterdam zodat deze kan worden gerecycled. De fles, waar meteen een filter bij zit, kost ongeveer €10,- en een losse filter ongeveer €7,-. De fles kun je afwassen met water en zeep. De filter kun je even in water leggen dat net van de kook komt om zo bacteriën te doden. Beide kunnen echter niet in de vaatwasser!

Hoewel erover gediscussieerd kan worden of een flesje met filter in Nederland zinvol is, is het wel beter voor het milieu. Veel mensen kopen mineraalwater uit flesjes, zodat ze dit mee kunnen nemen naar school, werk of tijdens een dagje weg. Dit zorgt voor grote hoeveelheden aan plastic afval. Door gebruik te maken van een Bobble-fles, die je steeds weer opnieuw vult, ben je dus meteen lief voor het milieu. Daarnaast neem je je Bobble-fles ook makkelijk mee op vakantie en kun je zo gewoon bijvoorbeeld het Franse of het Griekse kraanwater drinken. Je Bobble-fles filtert het chloor en de vieze smaak eruit. Hoef je ook niet te sjouwen met liters mineraalwater.

De Bobble-fles is verkrijgbaar in meerdere maten en er zijn ook zachtere plastic flessen voor tijdens het sporten. Ook is er een Bobble-waterkan, als je drinken uit het flesje niet zo makkelijk vindt of met een heel gezin gebruik wilt maken van Bobble. Je koopt het bij de Bijenkorf, health stores of andere milieubewuste winkels.

Bron afbeelding

Plaats een reactie

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs